Pablo Picasso spunea ca  “prin arta se spala de pe sufletele noastre praful depus de rutina zilnica ”.

Prin pictura putem sa dam frau liber imaginatiei si sa dam o forma concreta sentimentelor si gandurilor care ne framanta sufletul si mintea.

Esti fericit? Picteaza atunci ce te face fericit…da o forma concreta fericirii tale si pastreaz-o la vedere.

Ai o zi proasta si iti vine sa tipi? Atunci picteaza asta…picteaza un tipat…asa cum iti inchipui tu ca arata un tipat. Si vei vedea cum sufletul ti se va elibera de acest sentiment pentru a face loc linistii.

Iata cateva dintre beneficiile dovedite pe care pictura le are asupra sanatatii noastre mentale si cum, prin pictura, putem devein mai fericiti si mai sanatosi:

  • reduce nivelele de stress actionand ca o diversiune pt creier, o stare similara cu meditatia in care nu ne mai concentram pe problemele care ne framanta zilnic, ci pe mediul inconjurator si pe ceea ce pictam
  • imbunatateste respectul de sine si stimuleaza sentimentul de implinire, de mandrie – cand pictam, nivelul hormonului care produce placere- dopamina- creste, indepartam starile de depresie si mentinem creierul tanar

Pictura si arta in general, au efecte terapeutice doar atunci cand ne concentram pe experienta in sine si nu pe rezultatul final.

Asa ca nu mai stati pe ganduri si rezerva un loc la evenimentele noastre urmatoare!

Echipa Reinvented Colors te asteapta la o sesiune de “terapie” prin pictura.